We wish you a shiny Christmas: Bronze or Gold ?


Ergens in de loop van september begon het al.. Ver weg in uw achterhoofd begint het subtiel te spelen: "Kerstmis gaat er weer sneller zijn dan ge denkt, meiske". Maar hé, de zomer is nog aan het uitlopen, waarom u nu al druk maken?

We werkten de projecten af waar we mee bezig waren, lachten al eens luidop "of we onze Kerstoutfit niet zelf konden maken dit jaar, haha!", maar vooral naaiden we vrolijk verder aan allerhande kleinere projectjes. Cadeautjes hier, een sjaal daar,...

En dan was het plots november en kregen wij De Inval der Invallen: 'Wij maken ons écht ne rok voor Kerst!'. Na een paar enthousiaste dagen en dagdromen moest ons plan wel concreet worden. 't Eindejaar begon stillekesaan dichterbij te sluipen.
Even plots als De Inval der Invallen, viel ook de beslissing hoe de rok eruit moest zien:
Feestelijk. Blinkend. Goud? Tule! Zwier!

1+1=2 en dus presenteren wij u met heel veel trots:
Onze cirkelrokken in tule, mét een feestelijke voering!Rok B: Puur toevallig viel het oog van Manlief op een prachtig glanzend stofje tijdens een kort bezoekje aan Julija's in Antwerpen. Zo schoon, soepel, zacht! Kerstmis kwam al een beetje eerder voor mij want ik kreeg 2meter van deze parel cadeau van mijne geweldige Kevin.
De tule was een ander verhaal... We kochten beide tule met 3m breedte. Helaas bleek deze bij het knippen niet echt 3m breed, eerder 2m60-2m70 ... Niet handig als je erop rekende om twee volledige cirkelrokken uit de breedte te kunnen knippen!
Het lukte gelukkig nét, en na het temmen van die bende tule zit zo'n rok toch verbazend snel in elkaar.
Laagje per laagje vaststikken, elastiek eraan, en zwieren maar!

 


Rok K: Eerst en vooral even vermelden dat ik totaal niet wiskundig aangelegd ben en het ons al enkele weken kostte vooraleer we doorhadden hoe je zo'n cirkelrok patroon nu eigenlijk uitdoktert en vooral hoeveel stof je daar nu eigenlijk voor nodig hebt. Vanaf dan was het allemaal rainbows & daisies, ... Of toch bijna.


Blonde B. ging voor een wiskundige berekening van de taille en heupomtrek en daar kwam oude vriend Pi ook aan te pas. Ik hield het simpel en baseerde me op het patroon van The Littlest Studio.
Zoals eerder vermeld sukkelde ook ik met het feit dat de afmeting van de tule niet helemaal klopte, maar uiteindelijk kwam alles goed. Ik had mijn zinnen helemaal gezet op een massa zwarte tule van een laag of vier bovenop een goudkleurige voering. Afwerken doe je natuurlijk met een bangelijke gouden elastiek, deze vond ik bij Veritas!Ondertussen hebben we door dat het patroon van een cirkelrok eigenlijk poepsimpel is, en begint de collectie cirkelrokken serieus uit te breiden... ( To be continued ;-) )

Wij zijn zo fier op onze eigen creaties en kijken ernaar uit om overal onze entrée al zwierend te maken dit eindejaar!Happy Holidays!!!


B. en K.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts