Surf boy ahead


Tijdens het afgelopen lange weekend ging wij citytrippen in Kopenhagen. Eerst en vooral even vermelden dat dit echt een bangelijke stad is! Deze stad heeft alles, van zeemeerminnen tot leuke winkels, gezellige terrasjes, prachtige parken, coole architectuur en een rijke geschiedenis. Ook de locals zijn zeer vriendelijk.Tevens was dit het uitgelezen moment om even foto’s te schieten van Little J. in zijn nieuwe, megacoole surferboy short, de Cody short van de 20ste editie van La Maison Victor, waarvan ik de zijzakken wegliet. Ik ben niet zo’n fan van zijzakken, al zeker niet voor zo’n klein ventje met korte beentjes.
 


Op de valreep werd bij deze dan ook mijn gewonnen stofje van de vorige Blogmeet verwerkt, want deze maand staat de nieuwe editie al op de kalender. Whoopwhoop!

Sinds ik het stofje in januari won was ik er verliefd op en zag ik in mijn hoofd echt een megacoole short voor Little J. maar vond ik niet het juiste patroon dus toen de voorbije LMV uitkwam deed ik een uitgebreid vreugdedansje want deze Cody moest en zou het worden.

Enter bloed, zweet (dit was voor de hittegolf hé mensen) en bijna tranen, want al die kleine stukjes en beetjes om een kleine short zo perfect mogelijk te maken voor een onnauwkeurig iemand als ik is zo’n beetjeals wanneer je een olifant in een porseleinwinkel zou loslaten, maar dan met een naaimachine.

De short is niet perfect, want ergens met de tweede knoop vooraan liep het mis, echter zeer draagbaar en “het monsterke”, zoals we Little J. ook wel noemen dezer dagen (geloof me deze titel verdient hij soms echt), is er dol op. Als hij ze aan heeft is hij echt een super coole surf boy!

 
 

De maat van deze short valt vrij klein uit. Ik maakte een 104 voor mijn 97 centimeter lange mannetje en deze is eigenlijk maar net goed. De volgende – oh ja er gaan er nog volgen – zal toch een maatje groter zijn want ik vrees dat hij hiermee het einde van de zomer niet zal halen.

De zakjes vooraan vindt Little J. bangelijk en zijn handjes verdwijnen er regelmatig in… Hij is namelijk een “stoere jongen” J Papa is dan weer dol op de achterzakflapjes (deze zijn geen volwaardige zakken) want deze maken er toch echt een “echte short” van.
 

Boys happy, ik happy ! Surf’s up dude!


K.

Patroon: Cody uit La Maison Victor mei/juni 2017
Stof: Stoffenmie
Knopen: Hema

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts