O Julia!

Nu januari op zijn einde loopt en ondertussen alle cadeautjes bij hun bestemmelingen zijn aangekomen, kon ik nog eens aan een beetje selfish sewing beginnen denken.

De stof lag al een tijdje klaar, sinds onze stoffenuitstap, en is zà-lig zacht binnenin. Het doel van de stof was onmiddellijk duidelijk: Mijn allereerste Julia van Compagnie M

Een snelle berekening maakte duidelijk dat ik mijn versie in maat XS zou moeten tekenen. Slik. Ik las al een paar keer dat de Julia nogal breed kon uitvallen, dus ik vergeleek het patroon met een gelijkaardig stuk in mijn kleerkast en besloot het er toch op te wagen. Een goede gok, want mijn Julia zit als gegoten.


Wat een genot om te dragen! Een simpele werkwijze, een snel-klaar projectje... Zo zalig dat ik onmiddellijk besloot om een tweede exemplaar te maken. 
De eerste Julia was mijn laatste project van 2016, de tweede was mijn eerste project in 2017. Net als Romeo kon ik dus duidelijk niet weerstaan aan de lokroep van Julia. ;-)Stof Julia 1: Madeline De Stoffenmadam
Stof Julia 2: About Blue Fabrics


B. 

Reacties

 1. Leuk! Mijn eerste ligt ook op de kniptafel :) Ik vind jouw eerste wel supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn eerste is ook stiekem mijn nummer 1, iets soepelere stof ook! Dank je wel zeg! Veel plezier met de eerste versie, de kans is groot dat het niet bij 1 exemplaar zal blijven ;-)

   Verwijderen
 2. Ik vind ze allebei wel tof, hoewel het model mij tot nu toe nog niet kon bekoren... mooie stoffen heb je gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt een héél comfortabel model, maar misschien moet je er inderdaad wel 'wat voor zijn'? Leuk compliment van je, dat je mijn Juliakes dan toch leuk vindt! De stoffen vind ik zelf ook echt zalig, dank je!!

   Verwijderen
 3. Ik vind ze ook allebei wel mooi. dat marmerstofje is echt zo leuk. en een wolk-ketting erbovenop maakt het af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel zeg! Zo leuk om te lezen :-) Was ook direct zot van de marmer toen ik de sneakpeek zag!♥

   Verwijderen
 4. Liesbeth Cornelissen4 maart 2017 om 21:56

  Erg mooi!! Mag ik zo vrij zijn te vragen welke confectiemaat ongeveer overeenkomt met deze 34? Ik durf mijn mooie stof niet zomaar te verknippen :) Bedankt!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Goeie vraag... Ik ben afgegaan op de matentabel & zo kwam ik uit op XS. Niet mijn normale maat zenne dus ik twijfelde ook even:-) Om twijfel uit de weg te helpen is het misschien een idee om het patroon uitgetekend op een bestaande trui/shirt in een gelijkaardig model te leggen?
   Ik hoorde/las al wel eens dat Julia ruim kan vallen... Maar om met een cliché te eindigen; meten is weten! Veel succes & ik ben benieuwd naar het resultaat ;-)
   B.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts