What to sew for a Sewblonde?


Na alweer een geslaagde blogmeet (props volgen onderaan het blogje) kreeg ik van Miss Pieke Wieke herself mijn criteria om er nog eens in te vliegen. Ik moest een bovenstuk met het door Lieve gekozen stofje (zeer zacht roze linnen) maken voor mijn medeblonde B.

Eerst leek me dit een top challenge want ik weet toch wat één van mijn besties het liefste draagt en ik ga toch wel iets keibangelijk voor haar maken zeker?!

Mijn tweede gedacht was echter: FML
Want het is toch wel riskant om iets voor één van je besties te maken, zeker als je haar bijna dagelijks ziet, want dan valt het ook op als ze dat nooit draagt en ga jij je dus afvragen of ze het wel echt leuk vindt.... Paranoid much? Ja toch wel een beetje.

Ik heb ook nog nooit met linnen gewerkt en ik kan je zeggen, zonder overlock machine is het moeilijk om een stuk mooi af te werken.
Maar bon, hier gingen we dus. Ik polste onmiddellijk bij B. of ze het Malia topje uit La Maison Victor leuk vond. Ze vond dat wel wat hebben en ook het stofje vond ze te doen.

 

Tijdens een zomerse naaiavond begon ik eraan. En liep ik ook meteen vast.
Volgens het patroon is het de bedoeling om het voorpand met de plooien in één stuk uit te knippen, maar hiervoor had ik niet genoeg stof, vandaar creatieve oplossing 1 om het in twee stukken te knippen en deze vervolgens aan elkaar te stikken waardoor er nu boven de plooien een naad loopt. Ik verbaasde mezelf met het resultaat haha.

 
Bij het meetwerk ging het ook al mis, want hoewel ik de maat had genomen die het best met B.’s afmetingen overeen kwam, was mijn eerste versie van deze Malia Top een mega flop. Het leek meer een roze linnen vuilzak waar lucht onder geblazen werd om hem nog poofy-er te maken. Ik herhaal: FML.
Ik nam de vuilzak, euh top, drie keer in en uiteindelijk ontstond het beoogde resultaat: een classy top die je op bijna elke broek kan combineren.
Helaas, omdat de top in de eerste fase te groot uitviel bleef aan één kant de bovenboord vrij ver openhangen. Enter creatieve oplossing 2. Ik naaide er een extra plooi in en maakte met mijn linnenrestjes en een restje gordijnstof twee broches om de boel op te fleuren (lees: om het probleem te verstoppen).


Probleem opgelost en top opgeleukt: Check en dubbelcheck!
Voor de broches vond ik online twee hele toffe gratis tutorials, namelijk die van Sewnatural en die van Mina Dotter's Polkadotjes blog. Easy breazy lemon squeezy.


Ik kan je wel zeggen dat aan deze top heel wat stressmomentjes en pasbeurten op kantoor te pas kwamen dus dank daarvoor aan mijn topmodel B. Dat doe je goed ;-)
 
Nu rest mij nog iedereen te bedanken voor de Blogmeet in juni. Bedankt Davina, het was echt een toffe editie en ook het weer was er ideaal voor, misschien volgende keer een blog-bbq ;-) Ook een dikke merci aan de sponsors die in ons eerder blogbericht genoemd werden, aan Juffrouw Kersjes voor het stofje en de Tamarillo Top deelname en aan Jelle van Babarum om mijn bestelling mee te brengen. Danku aan Lieve van Pieke Wieke voor het superzachte tombola stofje, het gesponsorde stofje voor de challenge en de criteria (het is ok nu dat het af is J ). Ellen van Haaksterretje, het zakje dat ik van je kreeg bij de cadeautjesruil gebruik ik ondertussen om mijn wasspelden in te doen, dus thanks! Ook nog eens een bedankje voor mijn medeblonde B., want haar stofje kwam bij mij terecht bij de stoffenruil (that's karma).

 
 


Aan alle medebloggers en challenged ones: Succes!

K.


Benieuwd naar de andere uitdagingen? Deze dames vertellen je er vandaag meer over:

Reacties

 1. Toch nog een geslaagd resultaat als je 't mij vraagt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Marjolein! Soms bekom je met wat gefoefel toch nog iets deftigs he ;-)

   Verwijderen
 2. Ik vind de top super leuk staan bij uw mede blonde ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, keicreatief elk obstakel overwonnen! Top! 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dankuwel. Het was vooral vaal hopen dat de creatieve oplossingen zouden werken.

   Verwijderen
 4. Een hele goeie redding! Leuke broches ook

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Delphine! We hebben nooit genoeg accessoires he ;-)

   Verwijderen
 5. Er kan dan wel heel wat mis gegaan zijn... het resultaat mag er zeker zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap hoe je toch volhield. En kijk es wat voor resultaat! Heel mooi. Zeker geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt dat allemaal wel kei goed opgelost! Mooi hoor... Maar wat is FML????

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha bedankt en FML is F*ck My Life ;-), sorry soms geraak ik helemaal in overdrive en typ ik zoals ik praat hahaah

   Verwijderen
  2. Ik dacht wel dat het zoiets was ;-) maar ik kon effe niet raden waar de L voor stond ;-)

   Verwijderen
 8. Dat is nu eens een schoon topke, se!
  En ik vraag mij eigenlijk ook af wat FML betekent... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. stressmomentjes of niet, je tovert toch maar een knap resultaat tevoorschijn!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts