Toddler Mutant Ninja Turtle

Voorbije kerst kreeg Little J. van ons een verkleedpak van de Turtles. Je weet wel zo'n shirtje met opgevulde spierballen, een schild, een masker en zelfs alle vier de "blinddoeken" van de Turtles in de vier verschillende kleuren zodat hij telkens kan kiezen welk Turtle hij kan zijn.


Meteen na de euforie van het openen van dit pakje kwam echter een zeer serieuze vraag van de kleine superheld:"Maar mama, dan ga jij toch een broek in Turtle-kleur voor mij moeten maken he, om een echte Turtle te kunnen zijn?" Wat doe je dan? SMELTEN zeg ik u!!!!
De Dex pants van Missessippie stond al lang op het To-Sew-Lijstje en de stof had ik nog over van toen ik deze matching shirts maakte, dus net voor carnaval ging ik aan de slag.


Deze coole broek laat zich eigenlijk makkelijk in elkaar zetten, maar eerlijk is eerlijk, want ik ging volledig de mist in met de boord. Om de één of andere reden weigert mijn naaimachine dienst als het om het maken van knoopsgaten gaat, want ik eindig meestal met een lelijk gat/scheur in mijn stof en een mega klod draad aan de achterkant. Mega frustrerend is dat dus he!Deze keer had ik dat dus ook weer voor. Uiteindelijk loste ik het probleem op dankzij van die metalen rondjes van Bieke (You're my superhero too ;-)) om vervolgens opnieuw de mist in te gaan.... Ik naaide de gaatjes aan de binnenkant van de boord vast (extreem blonde avond was dat hoor!)


Maar niet getreurd. Als moeder van een superheld los je dat gewoon op door de boel bij de boel te laten, er een veter door te trekken en de broek gewoon langs binnen vast te knopen, want dat is nu éénmaal wat coole Turtle kids doen :-).Dus rest mij enkel te eindigen met  een vuistje en de quote van de dag: Heroes in a halfshell... TURTLEPOWER! 
PS: Deze Dex is ook helemaal travel en flight proof want na een stevige vlucht van 12u. zat ie nog perfect rond deze turtle zijn billetjes....
Stof: Madeline de Stoffenmadam
Patroon: Dex pants van Missessippie (gratis patroon)Reacties

 1. <3 turtlebilletjes ;)
  --en voor de knoopsgatenmiserie; eens stikvlies gebruiken?--

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip! Ik heb die avond vanalles geprobeerd maar dat nu net niet denk ik😊

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts